"Nem a karácsony és szilveszter közti időszaktól hízunk el"


Karácsony a nagy zabálások ünnepe is, jókat eszünk, iszunk. Ilyenkor még a reklámok is azt súgják, egyél, mert puffadásgátló eladó és nem fogsz rosszul lenni a sok zabától.
Kérdezősködtem, hogy ki mit gondol, vajon fel lehet-e függeszteni a fogyókúrát karácsony idejére?




Virág nem hisz a fogyókúrában: \"Meg kell hozni a döntést az egészséges élet mellett, és tudatosan változtatni az addigi életmódon. Nekem ez vált be. Minden más csak maszatolás, lélekbabusgató mese.\"

Viktória  sem a fogyókúrák híve: \"Nővérem is úgy próbált fogyni, hogy nem evett kenyeret, tésztás stb mellette nulla testmozgást végzett. Én úgy gondolom, hogy az életmódváltás az, ami segíthet hosszú távon, amibe beletartozik a rendszeres testmozgás is. 
Hogyha valaki életmódot vált, fogyókúra helyett, akkor az élete részévé teszi az egészségesebb ételeket és a sportot. 

Karácsony ide vagy oda egészséges alapanyagokból is lehet nagyon finom nem hizlaló ételeket, süteményeket készíteni és ha mondjuk karácsony 1-2-3 napján nem mozog mellette az ember, az nem olyan vészes, mert kell a szervezetnek egy kis regenerálás. Viszont egy héten 3-4 szer mindenképpen be kellene iktatni egy kis edzést is az egészségesebb ételek mellett.\"

Noémi így gondolkodik erről: \"Van ez a mondás, hogy nem a karácsony és szilveszter közti időszaktól hízunk el, hanem a szilveszter és a karácsony közti életmódunktól.

Ha nem egy hónapig tart a karácsonyra való hivatkozással töltött zabálás, akkor nincs baj a karácsonnyal és fel lehet függeszteni.

Mert a karácsony 3 nap. Nem három naptól hízik meg az ember.\"

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr4916615982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása