Ázsiai sorozatok 1 (Dél-Korea)

 

 

 

 

Az utóbbi időben egy kicsit belemerültem az ázsiai sorozatokba, amiket szeretek is, meg nem is. Szeretem, mert eddig olyan ázsiai sorozattal (dorama, drama és live action ) még nem találkoztam, ami ne lett volna humoros. Az viszont negatívum, hogy a műfajokat nagyon keverik és nem mindig jól. Több olyan sorozattal találkoztam, ami az első pár részben vígjátékként indult, de utána már drámába fordult át. Számomra a legnagyobb csalódás  a Bad Couple dél-koreai sorozat volt, ami bár az első 5 részben még vicces volt,  de a végére már egy poén se maradt benne, de végig abban reménykedtem, hogy visszatér a sorozat elejét jellemző humor, de nem így történt.

 

Dél-koreai sorozatok

 

Ebben a cikkben négy általam ajánlott dél-koreai sorozatról olvashattok. Eddig legjobban a Secret Garden tetszett, amelyben szintén volt dráma is, de végéig megőrizték a humorát. Bátran tudom mindenkinek ajánlani.

 

Ami mindig mosoly csal az arcomra, az pedig a Protect the Boss című sorozat:

 

 

 

 

 

 

Ebben a sorozatban mindenki zakkant egy kicsit, de a legzakkantabb talán az apa.

 

Na jó a fia se marad le túlságosan mellette :)  :

 

 

Ez az a sorozat, amiben még a mellékszereplőket is lehet szeretni pl. a fagyis-lányt(ez a beceneve annak a lánynak, akit a fenti egyik videóban semmibe vesznek.) vagy a vállalat igazgatóját, aki észérvek helyett inkább veri a gyerekét és akit otthon bár ritkábban még mindig veri az anyja :). Szóval egy iszonyat jó sorozat, minden részen fetrengsz a póénokon.

 

Ha a Protect The Boss-ról még bővebben olvasnál: filmdilemma-asia

 

Aki pedig a picit érzelmesebb, drámaibb, misztikusabbat (ugyanis a következő sorozatban testcsere is előfordul néha) de ugyanakkor még mindig nagyon sok humorral tálalt sorozatot szeretne nézni, annak a-t ajánlom.

 

Secret Garden

 

 

Szerintem egy kicsit döcögősen indul, legalábbis nekem picit ilyen érzésem volt,  de után szinte beleszerelmesedik a sorozatba az ember és együtt nevet és sír a szereplőkkel.  Ami szimpatikus volt a sorozatban, hogy a főszereplő pasi nem kertelt, ő megmondja kerek-perec, hogy nem lehet jövője a kapcsolatuknak, de azért szeretne a csajjal egy picit összemelegedni, a csaj persze elutasítja, de a pasit ez csak jobban lázba hozza. Mindenhova követi, állandóan a csaj után lohol, a helyzetet bonyolítja, hogy pár rész erejére testet fognak cserélni,  na és ebből egy halom vicces szituáció fog adódni. Persze hogy adódik, hiszen a csaj kaszkadőrnő, a pasinak viszont fóbiái vannak. A sorozatnak drámai részei is vannak, amit nem árulnék el. Mindent egybe véve egy remek sorozat, amit kár kihagyni.

 

 Secret Garden ízelítő a vicces jelenetekből: 

 

 

Aki pedig egy igazi csajos sorozatot akar nézni, filmes utalásokkal körítve, az lessen bele a Dal Ja\'s Spring-be: 

 

 

Sztori: Mi van akkor, ha 33 éves korban kezd el először randizni egy lány, ráadásul jóval tapasztaltabb, ráadásul nőcsábász pasival. Na ná, hogy semmi jó, és a végén a pacák dobja, de úgy, hogy a csaj észre se veszi, hogy dobták. Csak akkor esik le szegénykének, mikor egy hotelben meglátja egy másik nővel. Mit lehet ilyen helyzetben tenni? Hát megbíz egy pár órája megismert hapsit, hogy játssza el a kamu barátját és ezzel bosszút állhasson az exén.  Másnapra kissé kijózanodva már persze hülyeségnek tartja ezt a kamu pasis bosszút, de mit tehetne, ha már egy hónapra leszerződtette és a pénzt már átutalta.  Hát valahogy így  indul a Dal Ja\'s Spring.

 

Who Are You? - Ki Vagy Te?:

 

Sztori: Meghal egy ember, aki napi három órára kölcsön veszi ennek a fiatal pasinak a testét, hogy a lányával való rossz kapcsolatát helyrehozza. Az első részek nagyon szomorúak, de utána egyre jobban beindul a sztori. Amiket összeidétlenkedik, mikor más használja a testét, azon ki lehet feküdni. Ezt a sorozatot nem fogom újra nézni, de nem azért, mert nem jó, hanem, mert túl sok a szomorú rész, de azért ebbe a sorozatban is vannak jó jelenetek, úgyhogy ezért nem bántam meg, hogy megnéztem.

 

City Hall- egy könnyed sorozat a helyi politizálásról:

 

 

Sztori: Egy egyszerű jó szívvel megáldott közalkalmazottból, hogyan válik polgármesterré valaki és hogyan tudja megtartani a megszerzett hatalmat, milyen nehézségekkel kell megküzdenie. A történet nagyjából ennyiről szól, de tényleg megtalálható minden benne, ami egy jó sorozathoz kell, intrika, humor, dráma, romantika.

 

YOU who came from THE STARS

 

 

Sztori: Egy misztikus, romantikus sorozat egy 400 éve a földön élő idegenről, aki sok mindenben hasonlít Superman-hez éles a halása, gyors űrlény, csak éppen meg tud sérülni és érzékeny pl. az emberi nyálra, szóval egy csók is halálos lehet neki. 400 éve próbált segíteni egy lányon, de akkor annak rossz vége lett, azóta nem avatkozik bele az emberek ügyeibe, míg egy napon meg nem ismerkedik egy idegesítő színésznővel. És persze milyen lenne Superman egy fő gonosz, Lex Luthor nélkül, itt is feltűnik a színen a veleéig romlott főgonosz.

 

A dél-koreai sorozatok kihagyhatatlan eleme:-szerelmi három-, de olykor sokszög, amelyben a csaj mindig a legbunkóbbal, a leghülyébbel, szóval ép azzal jön össze, akit az elején ki nem állhatott. Ha még jobban érdekel az, hogy milyen is egy kdrama (egy dél-koreai sorozat), annak ajánlom Jackimi blogjának  A KOREAI DORAMÁK FŐ SZABÁLYAI avagy mire kell figyelned, ha hirtelen főhőssé válsz című cikk-sorozatát.
A sorozatok ismertetői:  Secret Garden, protect the boss és más Ha ti is érdeklődtök ezek után a sorozatok és filmek után, akkor a következő oldalakat tudom a figyelmetekbe ajánlani:
Ázsiai filmek, sorozatok ... Drámakirálynő 10 dorama, amit érdemes megnézni havi kdorama ajánlás

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr1216615728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.07.05. 09:48:29

Azt írod ázsiai sorozatok, de itt csak koreai sorozatok szerepelnek. Kíváncsi lettem volna más országok sorozatai közül, melyek tetszettek volna, de ha csak koreia sorozatokat láttál eddig, érdemesebb koreai sorozatokat írni. Egy japán, tajvani, hongkongi, kínai sorozat azért hozzáállásában és megvalósításában is elég eltérő tud lenni. :) Csak egy észrevétel! :)

2019.07.05. 09:48:29

Igen igaz, főleg koreaiakat nézek, de láttam japánt is, tajvanit is eddig, de főleg a koreai sorozatokat kedvelem. A kedvenc japán sorozatom a My Boss My Hero , de a Gokusen első évadját is szerettem, de a többi évadát már nem láttam és már nem is izgatott annyira, inkább az anime változatát imádtam. Tajvaniból elkezdtem a Hi My Sweetheart és a Devil Beside You-t, de még nem néztem őket végig, alapjában véve tetszenek, de valahogy nekem még sem jönnek be a tajvani sorozatok, mert túlságosan elnyújtottnak érzem őket. De ez a két sztori mégis megfogott elsősorban a zenei világa miatt, de mégsem érzem a tajvani sztorikat a kedvenceimnek, mert a brazil szappanoperák mintájára nyújtják a sztorit, mint a rétest, főleg a Hi My Sweetheart-ben tapasztaltam ezt. A cikk címét azért ázsiai sorozatoknak írtam,mert úgy gondoltam, majd bővítem más ázsiai országok sorozataival is, csak nem értem eddig még odáig.Kösz a kommentet.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása