Melyik a jobb városban vagy egy faluban élni?


Nagyobb városokban egy mentőautó fel sem tűnik, addig a falusiakban rögtőn felmerül a kérdés, vajon mi történt, a ő családtagjához megy-e éppen a mentő...



Városon bármit megvehetsz, ha van rá keret, sőt vannak boltok, amikben sokkal olcsóbb minden. Falun amit kínálnak, abból tudsz választani, nincs ezerféle egy termékből.



Falun ha bár van szegénység, de koldusokat nem nagyon látsz az utcán, ellentétben a nagyvárosokkal, ahol ha leülsz egy padra már odamegy valaki hozzád, pénzt kérni. Talán ezért van az hogy a vidékről jött ember jobban bedől a koldulóknak, jobban ad, nem tudja könnyen lerázni az embereket, mert közvetlenebb, barátságosabbak. Falvakban ugyanis mivel ismerjük egymást, szinte mindenkinek köszönünk és akár még beszélgetni is megállnak egymással az emberek.


Falun nehéz ismerkedni, mivel nincs igazán kulturált szórakozóhely.



Kultúrát főképpen inkább a kocsma jelenti, meg a pletykálkodás a falvakban, míg nagyobb városokban van mozi, színház és nem csak havi egyszer, hanem többször is, meg rengeteg kiállítás, akár ingyenesek is. Zenei programok is ezerféle, de még itt Debrecenben, Hajdúszoboszlón is.


Közlekedés pl. Budapesten nehézkes, annak ellenére, hogy ezerféle közlekedési eszköz van, faluban helyi buszjárat sincs, de biciklivel gyorsan ott vagy bárhol. Debrecenben is fél óra alatt ott vagy bárhol, villamossal, trolival, helyi-busszal, de akár még gyalog is. Más helyekre eljutás, viszont, minél kisebb egy település annál bonyolultabb, nehézkesebb.



Egészségház sincs mindenhol, sőt vannak olyan települések, ahol kevés a rendelési idő, állatorvos egyáltalán nincs, vagy ügyelet nincs, ezért jó ha van autó a családokban.


Levegő viszont a nagyvárosokban a legrosszabb., büdös, szmogos, falun max trágyaszag amit érzel, de nem kapsz asztmarohamot...



Nektek melyik a szimpatikusabb?


Város vagy falu?

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr3216615930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása