Nádudvari énekes tehetség: Szilágyi Zita



 

Nádudvari cukrászdában találkoztam Zitával, a város egyik csillagával jó pár hónappal ezelőtt. Tehetséges fiatal. Szilágyi Zita 18 éves, a Hőgyes Endre gimnáziumban tanul nyelvi tagozaton, jelenleg készül a szalagtűzőre és az érettségire. A nyáron egy népzenei együttes, a Kökörcsin zenekar tagja, énekese lett. 

 

 

 

Zita városnapon is fellépett, és egyik szilveszter alkalmával az művelődési központban, ő énekelte a himnuszt, emellett esküvőkön, szülinapokon is megcsillogtatta tehetségét.

 





Ötödikes volt, mikor az énektanára javaslatára jelentkezett a „Sárréti Kiscsillag”nevű versenyre, helyi és környező települések diákjai közül első helyet ért el. Nyolcadikos korában, Arany hangszál versenyt kiemelt arannyal végezte.

 

Családban is meghatározó a zene és a művészetek. Anya mindig is énekelgetett, ő is tanult zenélni, kezdet kezdetén 2 évig, az anyjával tanult énekelni és vele készült versenyekre és fellépésekre. Aztán hetedikben kezdett el ének tanárhoz járni. A gitározást pedig apja unokatestvére, aki Hajdúszoboszlói Zeneiskola igazgatója, és gitártanár is egyben, ő javaslatára kezdte el.

 

 

 

Mióta az eszemet tudom, foglalkoztat a zene.” 8 éve jár zeneiskolába.

 

 

 

Osztálytársaktól is kapott pozitív visszajelzéseket.

 

 

 

Instagramon nagyon sok követője van. Kis énekes videókat szokott megosztani, a kedvenc számait énekelve.

 


https://www.instagram.com/p/BfjWEXOjeHO/?taken-by=zeehoran9911

A mostani példaképe Sam Smith, de zenei példaképe mindig más. „Nem azok a példaképeim, akik valamilyen tehetségkutatóban feltűnnek 5 perc erejére, hanem akiknek komoly múltjuk van.”

 

Fiatalabb korábban ennek ellenére ő is próbálkozott ilyen műsorokban. Az ének iskolája válogatón és az X-faktor válogatón is volt már. Mostanában is kapott megkeresést: „Pár hete felkerestek az X faktortól, mert februárban voltam egy énekversenyen a Dunántúlon és a főszerkesztőnek az érdeklődését felkeltettem, de mivel októberben szalagtűző és jövőre érettségizem, ezért nem vállaltam. Nem is feltétlenül akarnék a tehetségkutatok felé mozdulni.”

 

 

 

Tehetségkutatókról az a véleménye, aki könnyen jön, az könnyen megy, ezért nem is feltétlen ilyen úton akar érvényesülni, inkább a visszajelzés miatt mentem régebben is, nem azért hogy megnyerjem.”

 

 

 

Az éneklés mellett a jövőben a médiával is akar foglalkozni, a tévével, akár riporterként, de a háttérmunka is érdekelné.

 

 

 

Remélhetőleg az éneklést se hagyja abba és hallani fogunk még felőle. Kívánom a legjobbakat neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr8116615894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása