Az elfeledett tejbegombóta

 

 

Videós bejegyzést láthattok, egy kevésbé ismert édességről, a tejbegombótáról. Egy kolleginát is kérdeztem hogy ismeri-e, de ő sem ismerte eddig, sőt még a google se dúskál a találatokból. 

 

Tejbegombóta olyasmi mint a tejberizs, csak reszelt tésztával. Más helyeken állítólag tejleves  elnevezést kapta, erre az egyik kommentelő hívta fel a figyelmem. Ezt a szót beírva már dobott ki jó néhány találatot a google, de nem abból főztem, hanem saját recept alapján és nem is híg a végeredmény, mint egy leves, annál szilárdabb étel lesz.

 

A tejbegombóta ugyanúgy fogyasztható, mint a más tejes finomság pl. a tejberizs vagy tejbegríz: kakaóval vagy fahéjjal. Azért ezt az ételt választottam, mert tényleg nagyon egyszerű, talán én se tudom elrontani. A videóból kiderül, sikerült-e jól elkészítenem.

 

 

Hozzávalók:

 

    • kb. 1,5 liter tej felforrósítva, ebbe a forró tejbe kerül a többi hozzávaló.

 

    • cukor + pici +vaniliacukor

 

    • gombótához: 3 db tojás + annyi liszt amennyit felszív (kb. 25 dkg) és kemény tészta lesz

 

    • mazsola, de ez elhagyható

 

Gombótát belereszeljük a forró tejbe és pár perc múlva kész is.

 

Lefedjük kicsit.

 

Ízlés szerint ízesítjük, most pl fahéjjal.

 

Tejszínhab viszont csak hidegen kerülhet rá, de ez is elhagyható.

 

(A receptet édesanyámtól hallottam.)

 

Jó étvágyat!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr2816615840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása