Pásztormajális Nádudvaron 2018-ban

Nádudvaron 14 éve szervezik a pásztornapot. A környék pásztorai tiszteletüket tették idén is ezen a szép május 1-i napon. Igazi látványosságnak számít ez az esemény, amely feldobja minden évben a kis város életét.


Ezen a szép hagyományőrző rendezvényen  nem csak a pásztorélet mindennapjaiba nyerhettünk betekintést, \"hanem látványos bemutatókban lehetett részünk lovasok, íjászok részvételével, valamint kézműves bemutatókat láthattunk.\"


Májusfát is állítottunk a majális elmaradhatatlan kellékeként, amely a tavasz szimbóluma is. Régen szerelmi ajándék volt a májusfa.\"E napra virradójára az ifjak a hajadonok ablaka előtt ,lehetőleg észrevétlenül zöld fát állítottak fel. A májusfák kivágása, szállítása hajnali feldíszítése a legénybanda közös, bizalmas feladata volt– igazi csapatmunka.\"



A rendezvényen R. Kárpáti Péter is részt vett, a főzőversenyünk elnökeként, akit a nézők a Barátok közt című sorozatban ismerhettek meg, mint Berényi András.


5 rövidke videóval mutatnám be az eseményt a videós lejátszási listán:




Videózott Beke Antal, vágta Kalmár Mariann, és a fényképezett Komán-Nagy Imre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr1716615862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása