A Művészeti iskola karácsonyi hangversenye

Megcsapta az orrom egy kellemes illat a művelődési házban december 14-én délután betérve.


Ez az ebéd illata lehetett, amit a nyugdíjasok főztek. Karácsonyi bulit tartottak ezen a napon.


Nem csupán ők ünnepeltek, a Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is, akik karácsonyi hangversennyel tették színesebbé az ünnepvárást.



A zeneiskola külön intézmény volt régen, mára már Nádudvaron beolvadt az általános iskolába. A mai műsor egy igazi ráhangolódás volt a közelgő ünnepre.


https://www.youtube.com/watch?v=zB6b8IeYP4I


A műsorban fellépő növendékek énekeltek, táncoltak, különböző hangszereken játszottak. Nagyon szép volt a modern tánc, még lent a színpad előtt a kicsik is táncra perdültek.



Gyöngyösi Sándor még mindig aktív része a táncoktatásnak, még én is hozzá jártam órákra. Ma is ugyanolyan temperamentummal okítja a fiatalokat mint régen, mintha az idő megállt volna. A tánctanítás elismert nagy mestere, aki sok díjjal öregbítette a városunk hírnevét.


Nagy élmény volt a hangszeres előadás is, amelyen fúvós és billentyűs hangszeren (zongora) mutatták be a megtanult műveket a hallgatók.


A zongoraszóról eszembe jutott a másik Sanyi bácsi, akinél a szintetizátorozást tanultam, Hegedűs Sándornál. Nem lett belőlem profi, de talán ott szerettem meg a zenét.


Az ember személyiségformálásban nagy szerepet játszik az ének, a zene a tánc; örömforrást, esztétikai élményt nyújthat egy sikeres műsor.


Ez az alkalom nem csak a kicsinek, a felnőtteknek is lelki felüdülés volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr7516615808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása