Hogyan lesz balekből egy oroszlán?

Balek-suli (School for Scoundrels) (2006)

 

school-of-scoundrels-1024x683.jpg

 

Ez a film vagy 8 pontos a 10-ből, tényleg sokkal jobb volt, mint a mai filmek. Sokszor halljuk, hogy régen még tudtak jó filmeket csinálni, igaz ez a film csak 11 éves,  de nekem nagyon tetszett.

 

 

 

Jó persze maiak közt is van biztos jó film, de sokkal több a szar.

 

Ebben a filmben nem is a humor a lényeg, habár az is van benne, hanem a személyiségfejlődés, hogyan lesz egy balekből egy igazi tökös fickó.

 

Történet: A férfi igazi balek, akin kifog az élet, egyszer csak egy barátja megsajnálja és egy telefonszámot ad neki, egy tanfolyam száma ez, ahol a balekokból férfit faragnak.

 

Néhány tanács a filmből:

 

 

    • Ordíts, küzdj, vedd el, ami kell! (Mit tett a születése után? Ordítottak annak idején azért, amit akartak? Cicit akarták, megkapták.)

 

    • Ne a csordával randizz, csak is kettesben.

 

    • Hazudj mindig!

 

    • Hordj napszemüveget állandóan!

 

    • Zselézd a fejed!

 

 

Az utolsó hárommal lehet nagyon vitatkozni, a napszemüveg állandó viselése  gáz. Miért is? Ahogy az FHM-ben is írták:\"A napszemüveged fölött bámulsz, szerinted tisztára, mint TomCruise a Kockázatos Üzletben. Szerinte: pont, mint egy barom, aki a lámpánál letekeri az ablakot, kihajol, és azt kérdezi: \"Mennyi a francia óvszer nélkül?\"\"

 

A hajzselé pedig valakinek jól áll, de ez nem általános jelenség, inkább olyan mint ha valami lenyalta volna a fejed.

 

Térjünk rá a legfontosabbra,  hazugsággal csak a baj van, könnyen kiborulhat a billi, nagyon gyorsan. Ha komoly kapcsolatot akar valaki, akkor meg eleve nem kéne hazugságra építkezi. 

 

FHM véleménye erről: \"Hazudsz - És ez miért lenne hiba? -hördülsz most fel valószínűleg. Azért, mert lebuksz. Az első randin persze imponáló a duma, hogy van három lakásod, és megnyerő a hétvégén autókázni az új cabrióddal. És még az is jól hangzik, hogy hétfőn ráértek felkelni, mert a magad ura vagy a belsőépítészeti vállalkozásodban.

 

De amikor majd véletlenül ott ül nagyi meg anyád a sötét, udvari ingatlanjaidban, az autókölcsönző haver visszakéri a verdát, és a főnököd is idegesen telefonál, hogy a szabadságod alatt lebetegedett a helyettesítő szobafestő, nagy szarban leszel.\" Részlet: 20 buta hiba, amit elkövetsz csajozáskor című cikkből (FHM 2009 08-09)

 

Mégis a filmben a hazugság nagyon fontos elem, ez is az egyik lecke, ahogy már írtam: \"hazudj mindig, a céljaid elérése érdekében\".

 

Hogyan lesz a balekból oroszlán?

 

A főszereplő a tanfolyam alatt lassan rájön az értékeire, bátrabbá válik, az élő szituáciiós gyakorlatoktól, pl. mikor vitát kell generálnia, amikor a csipogó megszólal, szóval nem attól hogy hazudnia is kell, a nőnek aki tetszik neki. Többé nem hátrál meg a nehézségektől, bátran szembenéz mindennel és küzd, harcol, azért ami kell neki. Csak, hogy egyre nem számít...

 

Spoiler!!!

 

A főszereplő nem számít arra, hogy aki segítőkezet ad neki, az lehet a legnagyobb ellensége, ugyanis jól halad az órákon és a legjobb tanulokat ,mint kiderül a tanár mindig megfingatja. Ráhajt a csajára és mindent megtesz, hogy lejárása a nő előtt, és még a munkahelyéről is kirúgatja.

 

Jó szórakozást a filmhez!

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr4916615820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása