Megnéztem a Szövetségeseket

Megnéztem a hírhedt filmet, ami után Brangelina, vagyis Brad Pitt és Angelina Jolie elvált. A pletykalapok tele voltak a hírrel, hogy Pitt állítolag a kolléganőjével Marion Cotillarddal nem csak a vásznon melegedett össze.


szerencsetlen-idozites-itt-van-brad-pitt-uj-romantikus-filmj_wvrq.jpg


Történet: Két kém, Max és Marianne találkozik Casablancában, egy nácit kell megölniük egy fogadáson, mikor szerencsésen túlélik az akciót, Max úgy dönt feleségül veszi Marianne-t. Angliában egy évvel a gyerekük születése után a V részleg hívatja Maxot, azt hiszi elő akarják léptetni, azonban egy szőrnyű hírt közölnek vele, a felesége valószínű nem az, akinek mondja magát, hanem egy német kém.


Pörgösen van megvágva a film előzetese, de igazábol lassan folyik a történet, ennek ellenére, aki szereti a drámákat, annak kötelező.


https://www.youtube.com/watch?v=SmcPS3c_7Fs


 


Spoiler!!! Cselekmény leírása!


Tesztelnie kell a feleségét és megtiltják neki, hogy külön nyomozást folytasson, ennek ellenére ő is nyomoz. Először nem jár sikerrel a nyomozása, de aztán kiderül, hogy a felesége tényleg nem Marianne. Parancsba kapja, hogy ölje meg, de ő meg akarja menteni a feleségét, bárki is legyen, hisz a gyereke anyja, továbbá esküsziik a nő, hogy szereti és hogy megzsarolták, hogy továbbkémkedjen. Megöli Max azokat, akik megfenyegették Marianne-nak kiadott személyt. Szökni probálnak, de megállítják őket, Marianne, vagyis a nő, hogy mentse a lányukat és a férjét fejbelövi magát. Utolsó képkockában mutatják ahogy felserdül a lányuk és vége.Azt hittem, szokásos happy endes film, vagy kiderül a nőről, hogy nem német kém, vagy el tudnak szökni, de ez meglepett, ez a fejlemény.


A Szövetségesek jó film volt, bár többször tuti nem fogom megnézni. Brad Pitt alakítása szerintem olyan semmilyen, arcán nem sok érzelem fut át, Marion Cotillard sokkal hitelesebben játszott. Nekem nem jött az az érzés át, hogy beleszeretett Max a nőbe, meg nem értettem miért kéri meg a kezét, ezeket a dolgokat leszámítva, elégé élvezhető kis mozi volt.


Az se értettem miért kellett beleírnia történetbe leszbikus témát, miért raktak a történetbe Maxnak leszbikus testvért, a történet szempontjából lényegtelen volt és ki lehetett volna hagyni. Előzetesben se volt ez a szál benne, úgyhogy még több nézőt se hiszem hogy szereztek volna ezzel.


Nem akciófilm, aki azt várja tőle, az csalódni fog, ez inkább romantikus dráma. A szerelemről, a szeretetről szól.


Kis érdekeség a filmről: Az a személy rendezte, aki a Forrest Gumpot és a Vissza a jövőbent is, vagyis Robert Zemeckis rendezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr6716615830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása