Nem kellesz, ha tetkód van!

A külső az amit először meglátunk. Sokunknak határozott elképzelése van arról kit keresünk, de ha ezt nem is tudjuk, azt biztos, hogy kit nem.



 


Valaki oda van a tetoválásokért, mást inkább taszít, ha meglát egyet is az amúgy szép nőn vagy férfin.


 


Egy 20-as évei végén járó srác szájából hallottam, hogy szép ez a nő, kár hogy tetovált, innen jött a bejegyzés ötlete.



 


Azt gondolhatjuk, hogy ha pasi van agyontetoválva, hogy valami vaj van a füle mögött és ha nő van agyontetoválva, akkor szabadelvű. 


 


Úgy vágtam bele ebbe a bejegyzésbe, hogy a negatívumokat fogom kihangsúlyozni, de kis közvélemény-kutatást tartottam a bloggerek között és kiderült, hogy rosszul tettem fel a kérdést, hisz nem mindegy milyen tetoválásról van szó. \"\"Szeretlek Mari\", van a nonfiguratív, van, ami csak egy-két betű, esetleg forma, arc, és van, hogy hatalmas, sok színű, szinte műalkotás. Mindet egy kalap alá venni nem érdemes. Van, ami stílusos, van, ami divathóbort, van, ami őrült, és van, ami gusztustalan.\"


 


Abban is egyetértés volt, hogy egy börtöntetkóssal biztosan nem szívesen randiznának :) .


 


Vannak, akik a tetoválás bizonyos fajtája taszít csak pl. valakinek az egész testet borító tetoválás, míg másnak  ha csak egy helyen tetovált valaki, megint másokat pedig ha pl. a feje, arca tetovált.


 


A tetoválás egyfajta státuszszimbólum is lehet, mint egy aranylánc, ez sem 5 forint.


 


A tetkótól függ, hogy mit vált ki, lehet félelmetes vagy épp aranyos egy tetoválás.


 



 


Egy tetoválás sokféle okból születhet, kifejezheti lázadásunkat, a világgal, a szüleinkkel szemben.


 


Kifejezheti vallásunkat, hitünket vagy egy emléket.


 



 


\"A férjemnek van kettő is, egy az első misszió emléke, a második pedig egy telihátas tetoválása, ahol két angyal visz egy női alakot a halál angyala elé, alatta szalag latin felirattal \"emléketek örökre bennünk él\"... az Afganisztáni missziója alatt két barátja vesztette életét amikor felborultak a géppel :-( nem minden tetoválás van divatból és én tetoválással és anélkül is ugyanúgy szeretem\"


 


\"Szerintem mindegyik tetoválásnak megvan a története éppúgy, mint a viselőjének. Ha a viselőt/ viselő történetét elfogadjuk, akkor a tetoválással sem lesz gondunk.\" 


 


\"Nekem mindkét tetoválás egy emlékeztető valami számomra értékes, lényeges dologra az életben, egyfajta \"megjelölés\", kijelölés elsősorban magamnak, hogy mi az, amit én képviselni szeretnék, amely felé mennék az életben. Mondhatnám úgy, hogy szimbolikus jelentése van számomra, és ez valamiféle erőt is ad. De azt is észrevettem, hogy ezek a kérdések nálunk nyugatabbra már érvényüket vesztették: tetoválva van a matematika professzor, meg a gyári munkás is, kortól, nemtől, társadalmi státusztól függetlenül. :)\"


 


Az, hogy ki hogy gondolkodik a tetováltakról, az sok mindentől függ, de egy biztos a tetoválás főként azoknak fontos kérdés, akiknek nincs. Ők azok, akik, nem biztos hogy foglalkoznának, járnának egy tetovált férfival vagy nővel. Előítélet miatt vagy csak szimplán az esztétikai érzéküket bántja , ki - ki válogatja, emberfüggő.


 


De elítélni, előre leírni kár valakit, akinek tetoválása van, mert egy értékes embert szalaszthatunk el.

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr8716615764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása