Kitti babái vajon Nádudvaron maradnak?

 

 Forrás: HAON

 

Nádudvart nem csak az élelmiszerei teszik híressé, itt él az a lány, legalábbis még itteni lakos, akinek birtokában több száz darabos játékgyűjtemény van, 2014-ben a helyi művelődési központban kiállítása is volt már.

 

 

 

\"A hobbim elsősorban a restaurálás. A gyűjteményem főképp a 80-as, 90-es évek babáiból és barbiejaiból áll és naponta bővül. De a gyűjtőszellem nálam nem csak a babákban nyilvánul meg, ugyanis elég komoly Panini matricás album- és kártyagyűjteményem is van. 4 éves korom óta nem csak a babákat, hanem minden, velük kapcsolatos kiegészítőt is gyűjtök.\" mondta el a HAON-nak 2014-ben.

 

2014-es babakiállítás megnyitója:

 

https://www.youtube.com/watch?v=SCh6I688QXE

 

\"Több száz darab Barbie és baba került kiállításra kiegészítőkkel, katalógusokkal és könyvekkel. A gyűjteményem pontos darabszámát nem tudom, ugyanis naponta bővül, és sohasem volt még egy helyen a teljes gyűjtemény.\"(HAON)

 

Maga a játékgyűjtemény:

 

https://www.youtube.com/watch?v=GyzauRE7gB8

Nekem elmondta a most 25 éves Tóth Gréta Kitti, hogy közel jövőben elköltözik Nádudvarról a babákkal együtt ideglenesen Hajdúszoboszlóra, majd Ebesre, a barátja ugyanis ebesi.

 

Mostanában ezért sem tervez újabb kiállítást, továbbá túlságosan költséges is egy kiállítás, legutóbb az állványokat, a munkaerőt, az állványokat is ő fizette ki.  A meghívókat a művház állta.

 

Nem tudni hogy lesz-e még kiállítás vagy mi lesz a babák és játékok sorsa.

 

Nem tudni, hogy hány darabos a gyűjteménye, több száz az biztos. \"Minden darab fontos nekem. Nem darabszámra megyek.\"

 

Régebben gondolkozott azon is, hogy állandó kiállítása legyen, de egyelőre nincs elég anyagi forrása ehhez.

 

Mi lesz a játékok sorsa? 

 







Bővítem a gyűjteményt, bár sokat el is ajándékoztam. A kiállításon voltak befejezetlen darabok amik azóta elkészültek. Kiállítás viszont egyelőre nincs kilátásban. 

 

Nem tudja még mi lesz a gyűjtemény sorsa.

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr3216615780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása