A férjed nem egy pénzautomata!


\"A férfiak nem arra valók, hogy pénzautomatának tekintsék Őket.\"



(A suutari levelek, 2005, 35. old)


A mai világban egy férfi már nem biztos, sőt általában nem tud már eltartani egy családot. Ilyen a mai gazdasági helyzet, az élet is egyre kiszámíthatatlanabb, bizonytalan. A házasságban igen is fontos az anyagi helyzet is.


Írtam már, hogy olvasok egy könyvet, A suutari leveleket, amely választ ad sok-sok párkapcsolati hibára és tanácsokkal lát el. Most a könyv gondolataiból idézgetnék, amelyekkel magam is tudok azonosulni.


„Az ember törődik a férjével, mert az ember törődik azzal, akit szeret. ...egy nő élete során a gyermekek kirepülnek, de a férjed az, aki akkor is a társad marad.” (21. old)


...\"A házasság oázisát a beszélgetés patakja élteti”-írja ez a könyv- az oázis további két patakja \"a szex, a másik a pénz. Ez olyan, mint egy háromlábú szék: ha az egyik lábat elveszed, a szék is elborul.\" (34. old)


\"A pénztelenség hosszú távon megfojtja az életünk kiteljesedését, mert elvág bennünket a szabadságtól...
...természetesen minden férfinak el kell tudnia tartani a családját, hiszen amikor a gyermekek kicsik, az egész család boldogulása a férfin múlik. Ez kiszolgáltatottá teszi a nőt és a gyerekeket egyaránt. Ezért keressük mi, nők, ösztönösen a biztonságot. Szükség van rá. Ezt a férfiaknak tudomásul kell venniük. Ez a nők ösztönös önzése az ÉLET érdekében.
De itt is van egy középút, amely a pénz fontosságának felelőtlen leértékelése, illetve az élősködés KÖZÖTT vezet a nők számára. Mindegyik túlzásnak tragikus következményei vannak. \"(35. old)


Egyetlen biztonság, nem a férj bankszámlája, hanem a \"SAJÁT TUDÁSOD ÉS A KÉPESSÉGEID. HA AZ „PIACKÉPES.



A mai világban egy férfi általában nem jelent biztonságot, mert a világ, a gazdaság olyan fokon vált labilissá és veszélyessé, hogy Ők maguk sem lehetnek biztonságban. Nincs ilyen, hogy „biztonságos állás”. Ez illúzió. Erről nem a férfi tehet, aki melletted él. ...minden nőnek képessé kellene válnia az anyagi függetlenség elérésére, legalább egy JÓL fizetett állással és két nyelvvizsgával a fiókjában, még mielőtt férjhez menne, és gyermekeket szülne a Kedvesének. \"(34. old)



\"A férfiak minden jó szándékuk ellenére sem istenek, és nem várhatjuk el Tőlük, hogy ezekkel a roppant gazdasági problémákkal mindig egyedül nézzenek szembe. Van, aki képes rá, de van, aki belerokkan. (34. old)


\"...a nőknek kell tudniuk boldogulni a világban, és ehhez SOKAT kell tanulniuk. A tudás néha az egyetlen kiút. De minden más utat is csak akkor veszünk észre, ha jól informáltak vagyunk.\" (34. oldal)


A férfiakat és a nőket NEM HASZNÁLNI, hanem szeretni és segíteni kell. Vannak férfiak, akik remek társak, barátok és igazi vezetők egy egész életen át. A legtöbb férfi természeténél fogva igyekszik segíteni a családjának, mint ahogy a legtöbb nő is. Az anyagi kérdések megoldásában ugyanúgy az együttműködés a kulcs, mint minden más területen az életben.  (35. old)

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr6216615786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása