Elvész a nyomról röviden

Elvész a nyom, Wass Albert könyve.



Pár éve olvastam, rám nagy hatást gyakorolt, napokig gondolkoztam utána.



lényege az volt, hogy van valami célja mindenkinek, egy terv részei vagyunk, amit be kell teljesítenünk. Hívhatjuk ezt Isteni tervnek, vagy sorsnak. Ezt le is írja, de a történet is olyan, hogy magunk is rájövünk erre. \"Minden embernek kell, legyen egy feladata ebben az életben - kötelességen belül, vagy azon felül is talán -, mert különben nem lenne értelme annak, hogy él. Az emberi világ több kell, legyen, mint egy bonyolult szerkezetű gép, melyben minden ember egy fogaskerék szerepét tölti be...Minden embernek kell, legyen egy feladata, egy titkos küldetése, mely Istentől való.\"


Spoileresen a történet: Megmenekül egy csapat gyerek a vízen, le kellett volna zuhanniuk a vízesésben, de valamin megakadtak, már nem emlékszem miben, és egy pap ezen kezdett el gondolkodni, hogy hogy pont ott volt az a valami amin megakadtak és nem estek a víz alá. Felkeresi ezeket a már felnőtt embereket és a végére egy vonaton ülnek és ekkor meghal a pap, mert beteljesítette a sorsát, összehozta ezeket az embereket, ezzel lesz vége. Természetesen sok minden történik még ezen kívül ezekkel a szereplőkkel, de ezekbe most nem megyek bele.


Fantasztikus könyv, csak ajánlani tudom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr1216615790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása