Vissza a múltba:1982


A szokásomtól eltérően, egy animációs filmnek, Az idő urai-nak az előzetesét is feltettem, ugyanis félig magyar film, ezért érdemes őt is ismerni.



Tron


Régen láttam az eredetit, az újat meg még egyáltalán nem láttam, de emlékeim szerint nem volt rossz film.


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_ReyhCkn9Bg?enablejsapi=1&w=100&h=344]


 


Szárnyas fejvadász (Blade Runner)


Ezt a filmet még nem láttam, de sokat hallottam már róla, ebben a filmben játszik egy magyar származású színész is, Edward James Olmos. Ő mondja azt az angol változatban, hogy \"... Lófaszt! Nehogy már! Te vagy a blade, blade runner.\"



 


E.T. A földönkívüli (E.T.: The Extra-Terrestrial)


Ezt a filmet szerintem nem kell bemutatni.


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_7-2PB4jj2o?enablejsapi=1&w=100&h=344]


 


Az idő urai (Les maîtres du temps)


Francia - magyar animációs film, szóval ezért is érdemes kis figyelmet szentelni neki. Történet: Egy kisfiú, akit Piel egy baleset során egyedül marad a titokzatos és félelmetes Perdide bolygón. Forrás:port.hu 



Sophie választása (Sophie\'s Choice)


Nagyon szomorú film, annak ajánlom, aki szereti a drámákat. A Jóbarátok egyik részében Rachel is említi ezt  filmet. Történet: \"Stingo, a délvidéki amerikai író Brooklynban megismerkedik két lengyel bevándorolttal, Sophie-val és Nathannal. Nem sokkal a második világháború után vagyunk. Sophie túlélte ugyan a koncentrációs tábor borzalmait, de két gyermekét elvesztette. Nathan, a szerelme megtört lelkű ember. Sophie múltját homály fedi. Az asszony nem tud beszélni róla, mert képtelen szembesülni szülei tetteivel és a saját, múltbéli életével. Gyötrő bűntudata választás elé állítja. És Sophie választ. Nagy sikerű regény feldolgozása ez az erős érzelmi hatásokra törekvő alkotás.\" Forrás: port.hu



Aranyoskám (Toosie)


Egy állástalan színészről szól, aki úgy szerez magának állást, hogy nőnek adja ki magát.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr616615732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása