Vissza a jövőbe évforduló

- A 25. jubileum alkalmából az amerikai mozik újra leadják a nagy klasszikust:


Szombaton november 6-án a következő mozik adják Amerikában: link


- Burbankben hatalmas Vissza a jövőbe találkozót tartanak november 5-től 12-ig. Részletes program: link


- Vissza a jövőbe játékváltozatának első példánya decembertől lesz kapható. A játékprogram többi része havonta fog majd megjelenni.



A játéknak összesen öt részt terveznek, amelyek nem az eddigi filmeket dolgozzák majd fel, hanem az el nem készült folytatást. A játék a vonat jelenetnél kezdődik el, ahol a trilógia véget ért.  A szinkronizálásban Michael J. Fox betegsége miatt nem tudott részt venni, \"de Christopher Lloyd igen és mindketten engedélyt adtak arra, hogy arcukat-testüket felhasználják a programban.\" Forrás: sg.hu


- John Zachary Delorean a Delorean autó megalkotója


Delorean 1925-ben született. Szülei az Osztrák-Magyar Monarchia területéről vándoroltak ki Amerikába. Nem tudom biztosan, de egyes oldalak szerint az egyik szülője magyar volt, a másik pedig román.



1972-ben a General Motors teljes autó és kamion részlegének alelnöke lett és mindenki biztos volt benne, hogy ő lesz a következő elnök. Ő viszont 1973-ban felmondott.


Delorean Motor Company:


\"1975-ben John Delorean nekiállt élete főművének és megalapította a Delorean Motor Company-t. Egy olyan autót akart gyártani, amelyik hosszú életű, biztonságos és takarékos. Ennek eredménye volt az első verzió, a DSV azaz a Delorean Security Vehicle. A gyártandó autót Giugiaro tervezte az Ital Designtól és a főbb kitűzéseknek a gyártásban is megfelelt. Elég takarékos volt, korához képest nagyon biztonságos és nagyon hosszú életű. Sajnos a körülmények szerencsétlen összejátszása miatt a cég 1982-re súlyos pénzügyi helyzetbe került.


A bukás:


Ekkor jött egy \"megmentő\".  Az FBI megbízásából, mivel tudták hogy cége megmentése érdekében Delorean mindenre képes lesz James Hoffmann az egykori drogdealer üzletet ajánlott, ami annyi pénzt hozott volna, amivel a cég megmenthető lett volna. Delorean elkeseredésében belement és mikor az üzlet létrejött volna az FBI ügynökök letartóztatták. 1984-ben minden vád alól tisztázták mivel kiderült, hogy csapdába csalták és családjával is zsarolták. Cégét viszont már nem tudta megmenteni. Egyes vélemények szerint ez a General Motors bosszúja volt. Ezután még próbált visszatérni az üzleti életbe és új céget alapítani, de nem járt sikerrel. A jóhíre örökre elveszett. 2005-ben halt meg. Katonai tiszteletadással temették el.\" Forrás: delorean klub


Miért Delorain lett az időgép?


 


További jubileumi érdekességek:


https://www.youtube.com/watch?v=VnqfnaKEaio


 


Mi az ami furcsa a képen?



(Ez a jelenet benne van a trilógia 3. részében)


 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr616615738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása