Na-Nu Na-Nu!

 Így köszönnek az Ork bolygó lakói. Régi kedvenc sorozatom volt Robin Williams   Egy úr az űrből  (Mork & Mindy) című sorozata.



Mork & Mindy egy amerikai sci-fi sitcom , amelyet 1978-tól 1982-ig készítettek. Ezzel a sorozattal vált sikeressé Robin Williams.


 



https://www.youtube.com/watch?v=EbEBErvW-Uc


 


Történet röviden:


\"Morkot az Ork bolygóról a Föld vizsgálatára küldik azzal a paranccsal, hogy rendszeresen jelentést kell tennie feljebbvalóinak. Mint újonnan érkezett, Mork teljesen járatlan az emberi világban és gyakran megkérdőjelezi az emberi \"mit hogyan\" kérdését. Hol fordítva veszi fel a zakóját, hol pedig leül egy székre, mint a földiek, csak éppen fejjel lefelé. Mindyt találja meg, mint földi pártfogóját és indulhat a rekeszizmokat is jócskán próbára tevő kaland.\"  Forrás: port.hu


https://www.youtube.com/watch?v=WCPJ5FFpeoc


A karakter már létezett egy másik sorozatban, a Happy Days-ben, igaz itt csak 5 epizódban szerepelt, de olyannyira sikeressé vált, hogy csináltak neki egy saját sorozatot, ez lett az Egy úr az űrből.


https://www.youtube.com/watch?v=j3ZBsOBHJ7g


 


Míg a Happy Days az 50-es években játszódik a Mork &Mindy már a 70-es években.


A Mork- nak és Mindy- nek a sorozat 4. évadában egy saját gyerekük is lesz, Mearth, aki az orkiak fiziológiája miatt egy tojásból kell ki öregemberként és visszafelé öregszik.


További érdekesség:


Pam Dawber a női főszereplő Mark Harmon-nak ( a magyar rajongok NCIS-ből Jethro Gibbs-ként ismerhetik) a felesége.



1999 óta Pam Dawber nem játszik filmekben. Az utolsó filmje  Don\'t Look Behind You című tévéfilm volt, amiben (a magyar közönség a Dallas-ból Boby- ként ismert színész, ) Patrick Duffy is játszott.


https://www.youtube.com/watch?v=GG01N-vO2uo

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr6116615746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása