Ki az a John Belushi ?


A legtöbben a Blues Brothers című filmből ismerik John Belushi-t, aki bár már nincs közöttünk, de nagyobb hírnevet szerzett magának rövid életében, mint a testvére James Belushi (Kutyám Jerry Lee főszereplője).


Na de vágjunk a lecsóba, ki is volt az a John Belushi ???


 



Ő egy színész-komikus volt, de gondolom ezt már tudjátok.  1982-ben 33 évesen halt meg heroin és kokain túladagolásban. Robert De Niro és Robin Williams látta őt utoljára életben.



Chichagóban egy albán bevándorló családban született 1949 január 24-én. Sok más hollywoodi hírességhez hasonlóan ő is az iskolai football csapatának sztárja volt, de a drámatagozatos mentorának hatására inkább a humor, a színészet mellett döntött, még annak ellenére is, hogy többször volt az év hazafutója.  Így  a \"Chicago Second City Comedy Troup nevet viselő színi társulatához csatlakozott. Az itt töltött hónapok alatt karikatúra-figurákat éppúgy játszott, mint Hamletet. A hetvenes években az NBC-hez szegődött, zenés show-műsorokban szerepelt. Nagy sikere volt Joe Cocker, a világsztár brit rockénekes imitálásával, valamint egy fiataloknak szóló szamuráj műsor főszereplőjeként.\" Forrás:link


Joe Cocker imitálása


https://www.youtube.com/watch?v=aZsOyO_lXD8


 


1975-ben csatlakozott a Saturday Night Live -hoz, ami meghozta  számára a hírnevet.


Saturday Night Live - tesztvideó


https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=dIKE5zj9ujk


 


 


A 70-es években barátkozott össze Dan Aykroddal, akivel megalapították a Blues Brothers együttest.


The Blues Brothers (1980)



(Aki nem vette volna észre a nevek fel vannak cserélve.)


előzetese


A Blues Brothers eredetileg színdarab volt, majd 1980-ban film is készült a Blues fivérek kalandjaiból. Dan Aykrod- dal olyan jóban voltak, hogy a Kémek mint mi (Spies Like Us) című film egyik főszerepét John Belushi-ra írták. Ha nem halt volna meg, akkor nem  Chevy Chase, hanem John Belushi lett volna  a másik főszereplő.


További cikkek: filmdroid , kinema.blog , stop.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mariannlapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr8116615744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.07.05. 09:48:24

[...] Blues Brothers: john belushi [...]

Mariann Lapjai

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása